Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O tělo masového vraha Mansona měli zájem čtyři lidé, rozhodnout musel soud

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Los Angeles - V USA skončil soudní spor mezi čtyřmi lidmi o tělesné pozůstatky Charlese Mansona. Tento vrah si v kalifornském vězení odpykával doživotí, loni v listopadu ve věku 83 let zemřel. Od té doby leží jeho tělo v márnici.

Soud požádal o rozřešení pře koroner, který potřeboval v márnici kalifornského okresu Kern uvolnit místo pro těla předávkovaných narkomanů.

Manson se věnoval hudbě, jeho píseň se svého času dokonce ocitla na albu slavných Beach Boys. Na své album The Spaghetti Incident? z roku 1993 zařadila jednu z Mansonových písní skupina Guns N'Roses. Nemalé peníze může dědicovi vynést i právo operovat v médiích s vrahovým jménem.

O lukrativní autorská práva a o Mansonovy pozůstatky se přihlásil jistý Michael Brunner, jehož si prý Manson osvojil. Brunnerova matka byla členkou Mansonovy bandy. Dalším zájemcem byl další, údajně také osvojený Mansonův syn Matthew Lentz, jehož jméno jako jediného dědice se objevuje v Mansonově závěti z roku 2017. Třetím byl sběratel Mansonových memorabilií Michael Channels, který soudu předložil ještě jinou Mansonovu závěť, která tentokrát svědčila v Channelsův prospěch.

Spor nakonec vyhrál Mansonův vnuk Jason Freeman. Jeho otec Charles Manson mladší se narodil do Mansonova prvního manželství. Manson junior si později změnil jméno na Charles Jay White a nakonec spáchal sebevraždu.

Všichni čtyři zájemci o Mansonovu pozůstalost obviňovali své konkurenty, že chtějí na osobě zemřelého vraha vydělat. Foto mrtvého těla prý chtějí prodat bulváru. Freeman u soudu prohlásil, že Mansonův popel po kremaci rozptýlí během veřejně přístupného ceremoniálu, který bude natáčet filmový štáb.

Témata:  Charles Manson USA soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy