Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzské úřady vydaly zatykač na saúdskou princeznu, údajně nechala zbít řemeslníka

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Dcera saúdského krále Salmána má problémy. Francie na ni vydala zatykač kvůli obvinění, že nařídila, aby její tělesný strážce zbil řemeslníka, který pracoval v jejím pařížském bytě. Nedá se ale předpokládat, že by se dobrovolně vydala do rukou francouzské justice, uvedla média.

S odvoláním na francouzské justiční zdroje o tom dnes informoval server týdeníku Le Point. Zatýkací rozkaz proti Hase bin Salmánové byl vydán už koncem prosince.

Případ se týká obvinění, které v roce 2016 vznesl napadený řemeslník. Tvrdí, že ho člen ochranky zbil a svázal, když si za účelem rekonstrukce fotil princeznin pařížský byt.

Princeznu focení bytu rozhněvalo, protože se domnívala, že chce snímky prodat médiím. Bodyguardův právník popřel, že by jeho klient dělníka zbil, a tvrdil, že ostraha použila „standardní zadržovací techniku". Řemeslník si ale stěžuje, že byl ponížen i tím, že byl donucen pokleknout a políbit ženě nohu. Po několika hodinách byl vyhozen z domu bez veškerého vybavení, které mu Saúdové zabavili.

Tělesný strážce byl v zemi zatčen už v roce 2016 a obviněn z násilí s použitím zbraně, krádeže a vyhrožování smrtí. Princezna Hasa stihla Francii opustit s využitím diplomatické imunity.

Témata:  Francie Saúdská Arábie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy