Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf akademie udělující Oscary byl obviněn z obtěžování žen

USA
USA
Foto: Pixabay

Los Angeles - Obviněním z nevhodného sexuálního chování k ženám čelí i John Bailey, šéf americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), která uděluje prestižní ceny Oscar.

Tvrdí to magazíny The Hollywood Reporter a Variety. AMPAS a ani Bailey zprávu zatím nijak nekomentovali, napsala agentura Reuters.

Filmová akademie podle informací zmíněných magazínů proti Baileymu obdržela tři obvinění ze sexuálního obtěžování a případy prověřuje. Podrobnosti ale známé nejsou. Pětasedmdesátiletý režisér Bailey byl do čela AMPAS zvolen loni v srpnu.

Ve Spojených státech v posledních měsících veřejně vystoupila řada žen, které vznesly obvinění ze sexuálního obtěžování či znásilnění.

Témata:  sexuální obtěžování Americký Oscar USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.