Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie se připravuje na další sněhovou kalamitu, londýnské letiště ruší lety

Za letu, ilustrační fotografie
Za letu, ilustrační fotografie
Foto: Petr Hlawiczka, EuroZprávy.cz

Londýn - Anglie očekává o víkendu na některých místech až 25 centimetrů sněhu a teploty by měly klesnout pod osm stupňů pod nulou. Úřady varují před omezenou dopravou i namrzlými silnicemi a řidiče vyzvaly k opatrné jízdě. Kalamita se dotkne i Londýna.

Pod sněhovou pokrývkou se už ocitla velká část východní Anglie a Skotsko. Největší londýnské letiště Heathrow ruší lety, uvedl list The Independent. 

Aerolinie British Airways zrušila z Heathrow na 80 letů, mimo jiné do New Yorku, Chicaga, Dublinu, Amsterdamu nebo Paříže. Mezi zrušenými vnitrostátními lety jsou spoje do Edinburghu, Glasgow a Manchesteru. Zrušené jsou také lety společnosti Aer Lingus do Dublinu a aerolinií Lufthansa a Eurowings do Frankfurtu, Mnichova a Salzburgu.

Heathrow dále předpokládá mírná zpoždění i dalších spojů. Podle mluvčího Heathrow však sněžení jeho provoz výrazně nenaruší. Ostatní londýnská letiště omezení zatím nehlásí.

Témata:  letiště Heathrow Londýn počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy