Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Firma producenta Weinsteina obviněného ze sexuálního obtěžování zbankrotovala

Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York - Firma The Weinstein Company, jejíž bývalý šéf Harvey Weinstein byl obviněn ze sexuálního harašení a násilí, podala návrh na konkurz. O koupi projevila zájem dceřiná společnost soukromého investičního fondu Lantern Capital Partners.

Společnost The Weinstein Company podala návrh u soudu v Delawaru. Podle žádosti má závazky ve výši 500 milionů až jedna miliarda dolarů(10,3 až 20,6 miliardy Kč) a ve stejné výši majetek.

Bankrot studia přichází poté, co firma strávila několik měsíců hledáním kupce nebo investora. Původně uzavřela dohodu s investorskou skupinou vedenou bývalou úřednicí vlády Baracka Obamy Marií Contrerasovou-Sweetovou. Ta ale zrušila svoji nabídku na počátku tohoto měsíce když zjistila, že firma má větší závazky, než doposud uváděla.

Studio bratrů Weinsteinových produkovalo a distribuovalo známé hity, jako Králova řeč, Terapie láskou či televizní pořadu, jako realitní show zaměřenou na módu Project Runway.

Více než 70 žen obvinilo Weinsteina ze sexuálního obtěžování, včetně znásilnění. Producent popírá, že by si na někom vynutil sexuální styk. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy ho propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

Témata:  Harvey Weinstein ekonomika USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy