Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuální obtěžování v Rusku? Etická komise Státní dumy nevěří ve vinu poslance Sluckého

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Etická komise ruského parlamentu se postavila za vlivného politika Leonida Sluckého, kterého několik ruských novinářek obvinilo ze sexuálního obtěžování a nemravných návrhů.

Na chování Sluckého si stěžovaly moderátorka televizního kanálu RTVi Jekatěrina Kotrikadzeová, producentka internetové televize Dožď Darja Žuková a reportérka ruského vysílání BBC Farida Rustamovová. Svůj příběh veřejně popsala jen Rustamovová, kterou údajně poslanec osahával a domáhal se, aby se stala jeho milenkou.

Šéf etické komise Otari Aršba po uzavřeném slyšení Sluckého i údajně poškozených oznámil, že poslanec ničím nepochybil. Obvinění byla podle komise předem dohodnutá, protože ženy promluvily ve stejnou dobu a navíc dlouho po údajném provinění.

Poslanec vydal prohlášení, podle něhož "snaha vyrobit ze Sluckého ruského Harveyho Weinsteina je lacinou a nízkou provokací".

Tisková agentura RBK oznámila, že přestává do parlamentu vysílat své novináře. Deník Kommersant informoval své čtenáře o přerušení kontaktů se Sluckým i s etickou komisí.

Témata:  Rusko sexuální obtěžování novináři

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy