Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump prý neposlouchá rady, jeho právník v kauze Rusko odchází

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington – Přední člen právního týmu prezidenta Donalda Trumpa v kauze vyšetřování údajného ruského vlivu na prezidentské volby v USA dnes odstoupil. O obměně týmu se hovořilo už několik dní.

O rozhodnutí Johna Dowda informoval list The New York Times a Dowd sám svůj krok potvrdil agentuře AP. Podle zdrojů newyorského listu se Dowd rozhodl odejít, protože prezident bral stále méně ohled na jeho rady.

V e-mailu zaslaném agentuře AP Dowd ke svému rozhodnutí uvedl: „Mám prezidenta rád a přeji mu vše dobré." Dowd byl v pozici od loňského léta, kdy z týmu zabývajícího se ruskou rolí při volbách odešel Trumpův advokát Marc Kasowitz.

Trump tento týden do skupiny jmenoval washingtonského právníka Josepa diGenovu, který nařkl FBI a ministerstvo spravedlnosti, že se snaží zkoncipovat lživá obvinění Trumpa ze spolupráci s Ruskem v předvolební kampani. Agentura Reuters to označuje za známku agresivnějšího postoje Trumpových lidí vůči zvláštnímu vyšetřovateli FBI Robertovi Muellerovi, který se "ruskou kauzou" zabývá.

Šéf Bílého domu trvá na tom, že jeho tým s Ruskem v době kampaně nijak nespolupracoval, a vyšetřování označil za hon na čarodějnice. Jeho výpady vyvolaly spekulace, že Trump chce Muellera odvolat, to ale Trumpův právník Ty Cobb odmítl.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy