reklama

Vyšetřovatelé se domnívají, že údajné oběti byly před útokem zdrogovány, když se v noci bavily na diskotéce Roxy v Antverpách. Ženy ve věku 21 a 22 let z Leidenu řekly policii, že poslední věc, kterou si pamatují z večera, je právě onen noční klub. Pak už mají podle svých slov místo vzpomínek “jen jednu černou díru", cituje jejich slova nizozemský server telegraaf.nl.

Policie následně zadržela čtyři muže ve věku kolem dvaceti let, kteří jsou podle zpráv médií afrického původu. Tito muži podle policie strávili v hotelovém pokoji napadených žen celou noc. Okolo 8:30 je viděl recepční z hotelu – ke svému překvapení – tiše odcházet, píše nizozemský server.

Obě ženy po probuzení neměly tušení, co se vlastně stalo. Brzy si všimly, že jejich peníze a telefony zmizely. Ženy údajně byly velmi zmatené. Když jim zaměstnanci hotelu řekli o pěti mužích, vzpomínky se jim pomalu vrátily a ony se obrátily.

Jeden z nich - identifikovaný v jako Mohamed S. - byl policií zatčen, když se večer vrátil do hotelu, kde k znásilnění došlo. Zastavil jej manažer, který na skupinu cizinců upozornil policii. „Můj klient se nechal svést svými přáteli," řekl právník Mohameda S. Luc Verheyen. „Svého činu ale litoval. To je důvod, proč se vrátil do tohoto hotelu. Chtěl mluvit s oběťmi,“ uvedl právní zástupce jednoho z migrantů.

Dvaadvacetiletý muž se podle Verheyena při výslechu přiznal. „Na začátku výslechu plakal. Policie ho konfrontovala s hrozným příběhem obětí. To, čím tyto mladé ženy musely tři hodiny procházet, je prostě hrozné."

Mohamed S. vypověděl, že spolu s kamarádem vstoupili do pokoje, později se k nim přidali i další přátelé mužů. Všichni tito muži nakonec ženy znásilnili. „Ve skutečnosti se příliš nebránili, protože usnuly," řekl. Ženy podle něj hluboce spaly i ve chvíli, kdy on a jeho přátelé opustili hotel. Další tři podezřelí podezřelí, na které Mohamed S. ukázal prstem, útok na ženy popírají.