Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Francii se konala mše za četníka a další tři oběti útoku

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - V jihofrancouzském městě Trèbes se dnes uskutečnila mše na památku hrdinného četníka Arnauda Beltramea a dalších tří obětí pátečního teroristického útoku.

Místní obyvatelé rovněž přinášeli květiny před vchod do supermarketu, kde radikál hlásící se k Islámskému státu držel rukojmí, uvedla agentura AP.

Mši v Trèbes sloužil Alain Planet, biskup z nedalekého středověkého města Carcassonne. Do kostela se vypravili přeživší i rodiny obětí, přítomni byli rovněž zástupci místní muslimské komunity. V první řadě seděla manažerka supermarketu spolu se svým manželem, starostou města. Biskup Planet ve své řeči ocenil hrdinský čin četníka a uvedl, že jeho "oběť pomohla zachránit národ". Jak dodal, Beltrame prokázal "mimořádnou obětavost".

Útočník Radouane Lakdim pocházející z Maroka nejprve v Carcassonne ukradl automobil, zastřelil řidiče a zranil dalšího pasažéra. Následně střílel na skupinu policistů a poté se vydal do nedalekého Trèbes, kde v supermarketu držel několik rukojmí.

Témata:  Francie terorismus

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy