Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herečka z filmů pro dospělé žaluje Trumpova právníka, údajně ji pomluvil

1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
1. Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Pornoherečka Stephanie Cliffordová alias Stormy Daniels zažalovala za pomluvu Michaela Cohena, právníka amerického prezidenta Donalda Trumpa. V noci na dnešek o tom informovala agentura Reuters.

Cliffordová napadla 6. března dohodu o zachování mlčenlivosti, aby mohla o svém vztahu s Trumpem veřejně promluvit. V pondělí pak tuto žalobu doplnila o tvrzení, že byla z Cohenovy strany vystavena pomluvě. Toto obvinění vychází z Cohenova únorového prohlášení, o kterém Cliffordová tvrdí, že poškodilo její pověst.

V doplnění žaloby Cliffordová také uvádí, že 130.000 dolarů (asi 2,7 milionu Kč), které jí Cohen v roce 2016 zaplatil, aby si koupil její mlčení, bylo nelegálním příspěvkem volební kampaně, proto by dohoda o mlčenlivosti měla být prohlášena za neplatnou.

Trump trvá na tom, že se Stormy nikdy poměr neměl. Bílý dům v této souvislosti uvedl, že otázky týkající se Cohena a kampaně by měly být napříště adresovány Cohenovi a ne prezidentovi.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy