Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký ministr pro veterány končí, nahradí ho Trumpův osobní lékař

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Americký ministr pro záležitosti veteránů David Shulkin brzy rezignuje na svou funkci. Šéf Bílého domu Donald Trump oznámil, že na uvolněnou funkci nominuje svého osobního lékaře Ronnyho Jacksona.

Podle nejmenovaných zdrojů z Bílého domu se o Shulkinově budoucnosti neustále spekulovalo. Úřadujícím ministrem pro záležitosti veteránů má zatím být náměstek Robert Wilkie.

Jackson, který je kontraadmirálem amerického námořnictva, působil ve funkci lékaře Bílého domu od administrativy George W. Bushe. "Admirál Jackson je sám jako příslušník armády dobře vycvičen a kvalifikován, viděl na vlastní oči obrovskou obětavost našich veteránů a hluboce oceňuje dluh, který vůči nim naše země má," prohlásil Trump. Ocenil i Shulkinovu práci.

Shulkin čelil také kritice za to, že při své cestě do Londýna a Dánska neoprávněně přijal lístky na tenisový turnaj ve Wimbledonu a jeho žena cestovala na náklady státu.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy