reklama

Maliková řekla, že od její televizní premiéry z minulého pátku se jí dostalo tolik "lásky a podpory", jakou předtím nikdy nezažila u vlastní rodiny.

Maliková tvrdí, že svou mediální prezentací chce také přispět ke kampani proti diskriminaci. Možné je prý i to, že se pustí do politiky nebo založí nevládní organizaci na ochranu práv sexuálních menšin.

Nadřízení moderátorky uvedli, že absolventka žurnalistiky je při přijímacím pohovoru ohromila. "Chcete, aby se ze mě stala žebračka, sexuální pracovnice nebo tanečnice na kulturních festivalech? Nebo mi dáte seriózní práci ve vaší televizi?" ptala se bývalá modelka, které je podle pákistánských médií 21 let.

Transgenderové osoby jsou v Pákistánu stále vystaveny silné diskriminaci. Často žijí na okraji společnosti a jsou nuceni k žebrotě nebo prostituci. Naposledy v úterý večer byla podle policie ve městě Péšávar zastřelena transgenderová osoba a její přítel. Podle údajů organizace TransAction, která se zabývá ochranou práv této sexuální menšiny, bylo za posledních pět let v Pákistánu zabito 55 transgenderových lidí.

Pákistán se stal v roce 2009 jednou z prvních zemí, které oficiálně uznaly takzvané třetí pohlaví a v roce 2017 tam byl vydán první transgenderový pas.