Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Někdo se vydával za francouzskou první dámu a žádal výhody, už ho hledá policie

Brigitte Macronová a Emmanuel Macron
Brigitte Macronová a Emmanuel Macron
Foto: Facebook Emmanuel Macron

Paříž - Ve Francii kdosi rozesílal jménem prezidentovy manželky Brigitte Macronové falešné e-maily a dožadoval se v nich různých výhod. Šéf kanceláře první dámy proto podal trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli krádeži identity.

Podle rozhlasové stanice RTL e-maily z domény presidence.fr dostávaly různé luxusní restaurace a hotely, které na jejich základě nabývaly dojmu, že je o laskavosti jako zajištění stolu pro své spolupracovníky a různé jiné výhody žádá přímo manželka Emmanuela Macrona.

Například jistý hotel v Maroku dostal žádost, aby někdo vyzvedl na letišti synovce Brigitte Macronové. Australský automobilový svaz kdosi v e-mailu žádal, aby zajistil známým první dámy dva lístky na závody Formule 1. Na krádež identity se přišlo poté, co se někteří adresáti snažili ověřit pravost e-mailů přímo u Elysejského paláce, který má registrovanou doménu elysee.fr.

Oficiálně se kancelář Macronové k případu zatím nevyjádřila. Pařížská prokuratura agentuře AP nicméně potvrdila, že začala věc vyšetřovat.

Francouzský prezident Macron je s bývalou učitelkou francouzštiny, která je o 25 let starší než on, ženatý od roku 2007. Poznali se na střední škole, když bylo Macronovi teprve 15 let.

Témata:  Francie Brigitte Macronová

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:01

Rafah opouští statisíce lidí. Bojí se invaze izraelské armády

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy