Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svatba prince Harryho a Meghan Markleové? Květinová výzdoba bude z růží a pivoněk

Princ Harry
Princ Harry
Foto: Reprofoto YouTube

Windsor - Květinou výzdobu pro svatbu britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové zajistí floristka Philippa Craddocková. Kapli svatého Jiří na hradě Windsoru, kde se obřad uskuteční, budou zdobit náprstníky, pivoňky a bílé růže.

Kapli a další místa, na kterých se královská svatba 19. května odehraje, hodlá Craddocková vyzdobit i větvičkami bříz, buků a habrů a květinami z okolí Windsoru. Na výběru se podle londýnské floristky, která pracovala i pro řadu známých módních značek, podíleli i sami snoubenci Harry a Meghan.

"Konečná podoba výzdoby bude reprezentovat je jako pár, čehož chci ve své práci vždycky dosáhnout," uvedl Craddocková, podle níž bude květinová výzdoba "lokální, sezónní a udržitelná". Po svatbě dostanou květinová aranžmá různé charitativní organizace.

Jasno už je také o svatební dortu a také při jeho výběru snoubenci mysleli na životní prostředí. Upečen bude totiž podle Kensingtonského paláce z bioproduktů a sezónních přísad. Chutnat by měl po citrónu a bezovém květu.

Jména 600 pozvaných hostů zatím zůstávají zahalena tajemstvím. Následné večerní recepce se zúčastní už jen 200 hostů. Příjezd a odjezd svatebčanů bude moci před hradem Windsor sledovat přes 2500 pozvaných z řad veřejnosti.

Očekává se, že kvůli svatbě dorazí do Británie množství turistů. Přímo do Windsoru by mohlo přijet až 100.000 lidí. Britské ekonomice by událost měla podle některých odhadů přinést zhruba půl miliardy liber (14,4 miliardy korun).

Témata:  Princ Harry Velká Británie svatba

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy