Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži hromadně znásilnili studentku. Policie z nich udělala výstražný příklad + VIDEO

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí - Velmi nekompromisně se indická policie vypořádala se čtyřmi muži, kteří měli znásilnit vysokoškolskou studentku. Když byli dopadeni, nechali je strážci zákona projít městem. Tam na násilníky čekaly rozzlobené ženy, které je zbily a zfackovaly. Video z tohoto "lynče" přinesl indický server The Times of India.

Čtyři údajní násilníci byli davem hnáni po ulicích, lidé je lynčovali kvůli zločinu, kterého se měli dopustit. Videozáznam, který se objevil na internetu, ukazuje, jak čtveřice prochází davem. Ženy – včetně policistky – se pak střídaly v bytí a fackování násilníků.

Čtyři muži ve věku mezi 21 a 26 lety jsou obviněni z toho, že unesli a znásilnili 20letou vysokoškolskou studentku a následně jí vyhrožovali, že ji a její rodinu zabijí. 

Oběť policistům řekla, že jeden z mužů, kterého znala z univerzity, ji pozval do restaurace. Tam se ale pohádali, muž jí sebral mobilní telefon a odvlekl ji k domu svého přítele. Tam už čekali další tři Indové. Muži ji pak hromadně znásilnili. „Všichni čtyři zúčastnění byli zatčeni," oznámil policejní ředitel Rahul Kumar Lodha.

Jeden z obviněných, který se se znásilněnou ženou před činem přátelil, se ji pokoušel kontaktovat a pozval ji, aby se s ním setkala v domu jeho přítele, aby problém vyřešili. Pak ji znovu vzal na místo, kde byla znásilněna, a na pomoc si přivedl i dalšího kamaráda, uvedla policie. Mladíci dívce pohrozili, že pokud něco řekne, zabijí nejen ji, ale i její rodinu a že ji předtím znovu znásilní.

Policie místním sdělovacím prostředkům řekla, že obžalovaní byli schválně předvedení celému městu. Tímto krokem chtěli strážci zákona podnítit strach u dalších potenciálních násilníků a zvýšit důvěru v úřady tak, aby se další potenciální obětí nebáli podobné činy ohlásit.

Témata:  znásilnění Indie policie Indie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:33

Nevídané počasí evidují i v zámoří. Mexiko spaluje extrémní vedro

V hlavním městě Mexika naměřili v pondělí rekordně vysoké teploty, které dosahovaly až 34,2 stupňů Celsia, uvedl šéf tamní státní komise pro vodu Germán Martínez Santoyo na sociální síti X.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.