Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovi právníci se musejí vypořádat s další žalobou proti prezidentovi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Právníci Donalda Trumpa požádali newyorský odvolací soud, aby odložil žalobu pro pomluvu, kterou na prezidenta USA podala Summer Zervosová.

Někdejší účastnice Trumpovy televizní reality show The Apprentice (Učedník) tvrdí, že ji Trump v prosinci 2007 políbil bez jejího svolení ve své newyorské kanceláři. Další incident se měl stát v hotelu v kalifornském Beverly Hills, kde ji během pracovního pohovoru Trump políbil, osahával na prsou a pokoušel se ji povalit na postel.

Zervosová před deseti dny Trumpa zažalovala a manhattanský soudce krátce nato rozhodl, že líčení může pokračovat i v době, kdy žalovaná osoba zastává nejvyšší ústavní funkci. K činu totiž mělo dojít před jejím převzetím.

Trumpovi právníci odvolacímu soudu navrhují, aby rozhodl o odložení kauzy do doby po skončení prezidentova mandátu. Prezident tvrzení Zervosové považuje za výmysl, žena ho označila za lháře a žádá odškodné.

Témata:  Donald Trump prezident USA sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy