Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neteř Viktorija pojede za Skripalovými do Londýna

Sergej Skripal
Sergej Skripal
Foto: Reprofoto YouTube

Moskva - Do Londýna za svými příbuznými Sergejem a Julijí Skripalovými se chystá vydat Viktorija Skripalová, kterou ruská média označují za neteř bývalého ruského agenta otráveného v březnu na jihu Anglie armádním jedem.

Podle ruské televize je v kontaktu s ruským velvyslancem v Londýně a v úterý požádala o britské vízum. Z britského hlavního města chce odvézt svou sestřenici Juliji, která se v minulých dnech probrala z kómatu.

"Velvyslanec (Alexandr) Jakovenko mě bude čekat na letišti, v kontaktu jsme od pátku," řekla dnes Viktorija Skripalová ruské televizi Rossija 1. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová novinářům agentury TASS řekla, že Moskva očekává kladné vyřízení její žádosti o britské vízum.

Se svým strýcem mluvila Viktorija naposledy dva týdny před jeho otravou. O tom, co se stalo v Salisbury, se prý Viktorja Skripalová dozvěděla z médií.

V ruských médiích se mezitím objevila zpráva, že ruské ministerstvo zahraničí se zajímá o osud domácích zvířat, která údajně žila v domácnosti Skripalových. "Kde teď jsou? V jakém jsou stavu?" zeptala se dnes na tiskové konferenci v Moskvě Zacharovová.

Témata:  Velká Británie Sergej Skripal

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy