Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oběti řidiče z Münsteru pocházejí z Německa

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Münster (Německo) - Obě smrtelné oběti muže, který v sobotu odpoledne z dosud neznámé příčiny najel obytnou dodávkou do lidí sedících před oblíbenou restaurací v centru západoněmeckého Münsteru, pocházely z Německa.

Šlo o 51letou ženu a 65letého muže, uvedla dnes agentura DPA s odvoláním na policii a státní zastupitelství. Při domovní prohlídce u 48letého pachatele z Münsteru policisté nenašli žádné použitelné zbraně. Muž po činu spáchal sebevraždu.

V obytném vozu strážci zákona objevili jen zbraň, kterou pachatel spáchal sebevraždu, atrapu zbraně a přes deset kusů zábavní pyrotechniky. K autu, do kterého nebylo vidět, se přibližovali velice opatrně, protože u něj viděli dráty. Vozidlo dnes ráno odvezla z centra města odtahová služba.

Při útoku utrpělo více než 20 lidí zranění, z toho někteří jsou v ohrožení života, napsala DPA.

Témata:  Německo útok v německém Münsteru: nákladní auto najelo do lidí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy