Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němec, který najel do lidí, po sobě zanechal emotivní dopis. Píše o lidech, kteří mu v životě ublížili

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Münster - Útočník z Münsteru po sobě zanechal dopis, v němž píše mimo jiné o lidech, kteří mu v životě ublížili. Muže (48), který v sobotu 7. dubna autem zabil dvě osoby a poté se zastřelil, zřejmě k činu vedly psychické problémy. Dva lidé jsou po incidentu nadále v ohrožení života.

Jens R. v osmnáctistránkovém psaní, které má datum 29. března, podrobně líčí například zážitky z dětství, jež vnímal jako ponižující a jež podle něj mohly za to, že měl vážné problémy. Zabývá se konflikty s rodiči, pocity viny, nervovými problémy a častými zhrouceními. Řeč je také o výbuších agresivity, poruchách chování či o údajně nepovedené operaci, z níž vinil lékaře. Informoval o tom deník Süddeutsche Zeitung.

Při pátrání po možných příčinách sobotního incidentu, při němž zranění utrpělo kolem 20 lidí, se přišlo také na to, že Jense R. v letech 2015 a 2016 několikrát vyšetřovala policie, a to kvůli vyhrožování, poškození cizí věci, útěku z místa nehody a podvodu. Všechna řízení byla ale zastavena.

I přes tyto poznatky případ nadále provází řada nejasností. Znám není přesný motiv činu Jense R., ani to, odkud vzal zbraň, kterou se zastřelil. Zbrojní průkaz totiž neměl. 

Témata:  Německo útok v německém Münsteru: nákladní auto najelo do lidí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy