Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Seehofer chce džihádistům odebírat německé občanství, zpřísní také tresty za antisemitismus

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Spolkové ministerstvo vnitra pod vedením Horta Seehofera (CSU) připravuje návrh zákona, na základě kterého by se džihádistům s dvojím občanstvím mohlo odebrat občanství německé.

Na návrhu zákona se podle státního tajemníka na ministerstvu vnitra Stephana Mayera už pracuje. Hotový by měl být nejpozději do poloviny března příštího roku.

Ministerstvo bude podle Mayera usilovat také o to, aby se na seznam bezpečných zemí původu dostaly kromě Alžírska, Tuniska a Maroka také Arménie a Gruzie, odkud do Německa v poslední době míří stále více žadatelů o azyl. Zařazení na seznam by zrychlilo rozhodování o žádostech o azyl lidí z těchto zemí.

Třetí prioritou, kterou si německé ministerstvo vnitra vytyčilo, je zpřísnění postihu za antisemitské trestné činy. Státní tajemník podpořil nedělní výzvu předsedy Německé ústřední židovské rady Josefa Schustera, aby Německo odebíralo povolení k pobytu těm migrantům, kteří spáchají zločin motivovaný antisemitismem.

Podle Mayera takovým počínáním migrant dává najevo, "že se staví proti základním hodnotám a přesvědčením našeho liberálně-demokratického zřízení".

Témata:  Německo Horst Seehofer antisemitismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy