Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na svatbě prince Harryho nebude Mayová, Obamovi ani Trumpovi

Princ Harry
Princ Harry
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn/Washington - Na květnovou svatbu britského prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové nebyla pozvána premiérka Theresa Mayová, nedorazí ani bývalý americký prezident Barack Obama s chotí a jeho nástupce Donald Trump s manželkou.

Informují o tom britská a americká média s odvoláním na zdroje z královské rodiny a Bílého domu.

Obřadu, který se bude konat 19. května v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, se zúčastní jen hosté s přímou vazbou na jednoho ze snoubenců, řekl agentuře Reuters zdroj z královského paláce. Připomněl, že kaple svatého Jiří je mnohem menší než Westminsterské opatství, kde si v roce 2011 bral Harryho bratr William Kate Middletonovou. Svatby se tehdy zúčastnila řada šéfů vlád.

Podle webu americké televize CNN není jasné, zda Obamovi, kteří mají se snoubenci blízký vztah, dostali pozvánku, jak o tom dříve spekulovala britská média. Podle CNN byli na základě oficiálního přátelství s princem Harrym a jeho snoubenkou patrně pozváni někteří světové vůdci.

Témata:  Velká Británie Princ Harry Barack Obama

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy