Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie se střetla s anarchisty: Při evakuaci squattu bylo zraněno 60 lidí

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzská policie od pondělí vyklízí areál v Notre-Dame-des-Landes, kde mělo původně vzniknout nové letiště..Akci provázejí střety s anarchisty a squattery. Při nejnovějším incidentu bylo zraněno na 60 lidí.

Zásahu se účastní zhruba 2500 policistů. Policie proti squatterům nasadila těžkooděnce a snaží se jejich odpor likvidovat i slzotvorným plynem a ohlušujícími granáty. Obránci areálu na příslušníky bezpečnostních sil házejí zápalné lahve nebo kamení.

Policie hlásí 28 zraněných, z toho jednoho vážně. Squatteři uvedli 30 zraněných, z nichž dva těžce. Informoval o tom dnes na svém webu list Le Monde.

Evakuace se týká areálu v Notre-Dame-des-Landes asi 20 kilometrů severně od města Nantes, který okupují desítky odpůrců plánu výstavby letiště za 580 milionů eur (14,7 miliardy Kč). Francouzská vláda od projektu v lednu odstoupila, ale squatteři místo neopustili. Pozemek patří státu.

Témata:  Francie squateři policie Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy