Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský mafián Okoličány dostal doživotní trest, podařilo se mu ale utéct

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenský mafián Róbert Okoličány, kterého ve středu nejvyšší soud SR potrestal doživotním vězením, utekl do zahraničí. Zločiny, kterých se dopustil, zahrnovaly mimo jiné založení a podporu zločinecké a teroristické skupiny, vraždy, nedovolené ozbrojování, loupeže, vydírání, krádeže a poškozování cizí věci.

Šéf jednoho z nejnebezpečnějších gangů v historii Slovenska už byl nějakou dobu na svobodě a středečního vynesení rozsudku se nezúčastnil.

Podle informací Denníku N ho policie ve středu pro případ odsuzujícího verdiktu sledovala, ale Okoličány jí utekl do zahraničí a do vězení nenastoupil. Ve středu během dne prý přitom ještě byl na východním Slovensku.

V případu bylo obžalováno 16 osob z 19 trestných činů. K doživotnímu odnětí svobody byli vedle Okoličányho odsouzeni rovněž Róbert Nigut a Jaroslav Potuček, kteří byli především vykonavateli či osnovateli spáchaných vražd. K výkonu trestu ale nenastoupí ani Nigut, který je podle slovenský médií na útěku a naposledy byl viděn v roce 2012.

Témata:  Slovensko policie SR

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy