Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál v Korean Air. Dcera ředitele ztropila hysterickou scénu na poradě, musela se omluvit

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Nejmladší dcera ředitele Korean Air a zároveň viceprezidentka společnosti Čo Hjon-min (36) se veřejně omluvila za své "pošetilé chování": na pracovní schůzce. Podobný malér měla nedávno i její sestra.

Čo Hjon-min na pracovní schůzce s reklamní agenturou dle médií nejprve mrštila láhví vody na stěnu a pak další kolegovi do obličeje. To vše proto, že jí jeden z manažerů nedokázal odpovědět. Mluvčí aerolinek Korean Air uvedl, že viceprezidentka láhví mrštila na zem, a nikoli po hlavě kolegy.

Její sestra Čo Hjon-a, dědička společnosti, v roce 2015 ztropila na ranveji v New Yorku skandál kvůli špatně naservírovaným oříškům. Na letušku křičela nadávky a fyzicky ji napadla. Poté nařídila, aby se letadlo vrátilo k letištní hale, kde přikázala vedoucímu palubní posádky opustit stroj. Kvůli incidentu byl přílet na soulské letiště opožděn o 11 minut. Čo Hjon-a strávila několik měsíců ve vězení, za své chování se omluvila a vzdala se svých funkcí.

Oba incidenty vyvolaly v Jižní Koreji značné pohoršení. Hospodářství země dominují mocné rodové průmyslové konglomeráty, takzvané čeboly, a nemálo Jihokorejců s nelibostí vidí, když špatné chování bohatých a mocných ujde trestu, napsala agentura Reuters.

Témata:  Korean Air Jižní Korea

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy