Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý advokát se upálil na protest proti znečišťování ovzduší

Oheň, ilustrační fotografie
Oheň, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Americký advokát David Buckel, který se angažoval v případu, jenž inspiroval vznik oscarového snímku Kluci nepláčou, se upálil. Policie případ vyšetřuje od soboty, kdy se našlo jeho tělo v parku Prospect Park v newyorském Brooklynu.

Vzhledem ke vzkazu, který Buckel na místě zanechal, došla policie k závěru, že šlo o sebevraždu.

Sebevražda byla protestem proti fosilním palivům, proti nimž Buckel dlouhodobě vystupoval a varoval před ekologickými důsledky jejich používání.

"Spousta lidí na téhle planetě dýchá vzduch zaneřáděný fosilními palivy a spousta jich kvůli tomu předčasně umírá - moje předčasná smrt, za niž taky můžou fosilní paliva, odráží to, co sami sobě děláme," citoval ze vzkazu deník The New York Times, který dostal e-mailem jeho kopii.

Buckel si získal proslulost jako obhájce práv homosexuálů. Jeho nejznámějším případem byla kauza vraždy transsexuála Brandona Teeny, která se stala předlohou oscarového snímku Kluci nepláčou.

Témata:  sebevražda New York USA policie oheň

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy