Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská policie si neví rady? Kvůli vraždě Kuciaka se opět prosí veřejnost o pomoc

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenští vyšetřovatelé, kteří objasňují únorovou vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně, se zřejmě brzy opět obrátí na veřejnost s žádostí o pomoc. Dnes to na tiskové konferenci prohlásil policejní prezident Tibor Gašpar, žádné podrobnosti ale neuvedl.

Na dotaz novinářů, zda se nová žádost bude týkat možného zveřejnění podobizny hledané osoby, Gašpar odmítl odpovědět. Řekl, že záležitost je plně v kompetenci prokuratury a že on na vyšetřování vraždy nedohlíží a ani ho nekontroluje. Odpovědět se stejným zdůvodněním odmítl i na otázku, s jakými vyšetřovacími verzemi motivů vraždy policie nyní pracuje.

Prokuratura na konci března sdělila, že verzí je vícero a že žádná není považována za nejpravděpodobnější. Gašpar přitom dříve řekl, že nejpravděpodobnějším motivem zastřelení Kuciaka a jeho přítelkyně v jejich domě nedaleko Trnavy byla investigativní práce reportéra.

Za pomoc s pátráním po vrahovi vypsala předchozí slovenská vláda odměnu milion eur (25,4 milionu korun).

Témata:  policie SR Slovensko Ján Kuciak

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy