Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američané popravili nejstaršího odsouzence od roku 1976, dvojnásobnému vrahovi bylo mu 84

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Scott Langley

Washington - V americkém státě Alabama popravili nejstaršího odsouzence od znovuzavedení trestu smrti ve Spojených státech v roce 1976.

Třiaosmdesátiletého Waltera Leroye Moodyho usvědčili z dvou vražd, které spáchal pomocí balíčkových bomb, informovala dnes agentura AP. Dosud nejstarším popraveným v moderních dějinách trestu smrti v USA byl 77letý John Nixon.

Moodyho popravili smrtící injekcí ve věznici ve městě Atmore v jižní části státu Alabama. Podle agentury AP nepronesl žádná poslední slova. Stal se již osmým popraveným v USA v letošním roce.

Nejvyšší trest dostal Moody poté, co byl usvědčen z vražd federálního soudce Robert S. Vanceho a bojovníka za práva černochů Roberta Robinsona. Obě spáchal pomocí balíčkových bomb v roce 1989. Druhého muže zavraždil ovšem jen proto, aby zmátl vyšetřovatele prvního případu. Moody chtěl, aby si mysleli, že vraždy jsou rasově motivované.

Moody, který strávil v cele smrti více než 20 let, se stal nejstarším popraveným ve Spojených státech od znovuzavedení trestu smrti v roce 1976. Dosud toto prvenství patřilo nájemnému vrahovi Johnu Nixonovi, kterého v roce 2005 popravili ve státě Mississippi ve věku 77 let.

Témata:  trest smrti USA EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy