Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Australská policie zatkla na párty 65 lidí kvůli drogám

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Sydney - Policie v Sydney v noci na dnešek podnikla protidrogový zátah na obří taneční párty, která se konala v Olympijském parku. Zatčeno a obviněno bylo celkem 65 lidí, tři osoby skončily kvůli předávkování v nemocnici, informoval dnes zpravodajský server news.com.au.

Na párty nazvané State of Trance, jejíž 18. ročník se konal od deváté hodiny večerní do pěti ráno místního času, se sešlo téměř 13.000 lidí. Za mixážním pultem se vystřídala řada slavných dýdžejů, mezi nimi například Armin Van Buuren. Ten na úvod svého vystoupení vzdal poctu kolegovi Aviciimu, který zemřel 20. dubna v Ománu ve věku pouhých 28 let.

Policie obvinila většinu zadržených z držení drog, mezi kterými převažovala extáze. Deset z nich ale bylo obviněno také z distribuce drog. Zdravotníci na párty ošetřili 45 lidí a tři mladíci ve věku od 18 do 22 let skončili kvůli předávkování v nemocnici. Jejich stav je podle lékařů stabilní.

Velitel zasahující policejní jednotky Gus Viera označil výsledky zátahu za "alarmující". "Nepřestává mě udivovat, kolik lidí ignoruje veškerá varování - nejen zdravotní o možných následcích, ale také viditelnou přítomnost policie - a rozhodnou se vzít si s sebou na podobnou akci nelegální drogy," dodal.

"Máme policisty u všech vchodů, kteří příchozí prohledávají kvůli nelegálním látkám. Máme na místě policejní psy cvičené na vyhledávání drog. A přesto si lidé stále myslí, že mohou pronést narkotika a nikdo je nezastaví," uvedl Viera.

Témata:  Austrálie policie Austrálie drogy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:57

Ukrajina zničila ruské vojenské velitelství v okupovaném Luhansku britskými střelami

Při úderu proti ruské armádě, který v sobotu zasáhl vojenské velitelství v okupovaném městě Luhansk, Ukrajinci použili britské střely s plochou dráhou letu Storm Shadow.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy