Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie evakuovala kvůli výhrůžkám Mont-Saint-Michel

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzské úřady evakuovaly ostrovní normandské opatství Mont-Saint-Michel. Důvodem je hrozba adresovaná policii. Francouzský list Ouest-France napsal, že v této populární turistické destinaci muž vyhrožoval, že policisty zabije, a poté uprchl.

Svědek oznámil, že slyšel muže před kavárnou vyhrožovat policii, uvedl prefekt Jean-Marc Sabathé v rozhovoru pro rozhlasovou stanici France Info. List Ouest-France s odkazem na svědka napsal, že muž policistům vyhrožoval zabitím.

"Z bezpečnostních důvodů a za účelem objasnění situace, jelikož stále neznáme motiv, jsem se rozhodl Mont evakuovat," řekl Sabathé. Incident se stal kolem 07:30 SELČ.

Mont-Saint-Michel je žulový, 80 metrů vysoký ostrov, který je během odlivu obklopen tekutým pískem. Pozoruhodný přírodní úkaz, gotický klášter a další památky, z něj činí nejpopulárnější francouzskou turistickou destinací kromě Paříže. Každoročně ostrov navštíví více než milion turistů.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy