Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný případ: Násilníci hromadně znásilnili a uškrtili dívku, tělo pak pověsili na strom

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí – Z Indie přišla zpráva o otřesném znásilnění dospívající dívky, jejíž tělo bylo nalezeno pověšené na stromě. Případ se stal v pátek, agentura AFP teď informuje, že v pondělí policie zadržela dva údajné pachatele.

Dívka, které mělo být podle dostupných informací 15 let a která pocházela z nižší kasty, byla hromadně znásilněna a uškrcena zřejmě třemi muži. K činu došlo nedaleko vesnice v regionu Uttar Pradeš, kde žila.

Její tělo bylo nalezeno v pátek ráno asi kilometr od jejího domova. Viselo na stromě pověšené za šátek, uvedl policejní superintendent Salik Ram Verma, podle kterého se pachatelé snažili vyvolat dojem, že se dívka sama oběsila.

Verma také dodal, že už byli zadrženi dva ze tří údajných pachatelů a že třetí obviněný je na útěku.

Dívka se údajně vykradla z domu rodičů poté, do její rodina usnula. Měla se zřejmě sejít s jedním z mužů. Ten si však na schůzku přivedl další dva kamarády, kteří dívku napadli.

„Když se dívka bránila jejich návrhům, byla znásilněna a později také uškrcena. Aby to vypadalo jako případ sebevraždy, pověsili její tělo na strom a z místa utekli," řekl Verma agentuře AFP. „Lékařská zpráva však potvrdila, že byla znásilněna a uškrcena."

Dodal také, že čtyři strážníci, kteří se původně případu věnovali, byli suspendováni kvůli počáteční nečinnosti, která velmi rozzuřila obyvatele vesnice, kde k činu došlo.

Tento případ se stal dva roky poté, co byla nalezena těla dvou dívek z nízké kasty, která visela u jiné vesnice v Uttar Pradeši. Jejich rodiny uvedly, že byly hromadně znásilněny předtím, než byly zlynčovány.

Rodiny vypověděly, že sestřenice ve věku 12 a 14 byly napadeny poté, co vyšly ven po setmění, aby vykonaly potřebu, protože v jejich zchátralém domě nebyla toaleta. Případ vyvolal politický poprask poté, co federální vyšetřovatelé dospěli k závěru, dívky spáchaly sebevraždu a nebyly znásilněny.

Témata:  znásilnění Indie policie Indie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy