Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amazon bude dodávat zboží rovnou až do auta

Amazon, americký internetový obchod
Amazon, americký internetový obchod
Foto: amazon.com

Seattle - Americká společnost Amazon, která koncem loňského roku zahájila službu doručování balíčků Amazon Key, nabízí ode dneška doručení přímo do kufru zákazníkova auta.

Stejně jako při doručení do bytu ani v tomto případě není nutná přítomnost majitele. Služba je určena pro uživatele věrnostního programu Prime a zatím bude dostupná ve 37 městech v USA, uvedla agentura Reuters.

Klient si musí stáhnout do mobilního telefonu aplikaci a propojit ji se systémem automobilů dodávkové služby, jako je například OnStar společnosti General Motors nebo On Call od Volva. Pak zaparkuje své auto na přístupném místě a Amazonu sdělí adresu, kde vůz parkuje. Dále sdělí model, barvu a registrační značku. O průběhu doručování je informován prostřednictvím zpráv.

Aby zákazník mohl využívat službu Amazon Key, musí si za 220 dolarů (přes 4500 Kč) koupit přístrojovou sadu sestávající z bezpečnostní kamery nazvané Cloud Cam a chytrého zámku nazvaného Key. Naproti tomu k doručení do auta stačí stáhnout aplikaci, která je zdarma.

Témata:  Amazon USA auto

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.