Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Donald Trump se opět opřel do zvláštního žalobce, jeho práce je prý hanebná

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes řekl, že nebude zasahovat do vyšetřování údajného ruského vměšování do prezidentských voleb, které v roce 2016 vyhrál. Zároveň ale dodal, že může změnit názor. Zdůvodnil to tím, že práce týmu zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera je prý hanebná.

"Rozhodl jsem se, že se nebudu angažovat. V určitém okamžiku mohu změnit svůj názor, protože to, co se děje, je hanba," řekl dnes Trump v rozhovoru pro americkou zpravodajskou televizi Fox News.

Podle agentury Reuters Trump tak opět oživil obavy z možné snahy Muellera z vyšetřování odvolat. Čtyři senátoři (dva republikáni a dva demokraté) již proto přišli s návrhem zákona, který by prezidentovi takový krok ztížil.

Trump také opět kritizoval razie u jeho osobního právníka Michaela Cohena a bývalého šéfa jeho volební kampaně Paula Manaforta. V Bílém domě podle médií zavládla obava, že se najdou i citlivé informace týkající se údajných pletek ženatého Trumpa s pornoherečkou Stormy Daniels, případně možných kontaktů Trumpova volebního štábu s Ruskem.

Témata:  Donald Trump USA prezident USA Robert Mueller

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy