Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Pár sledoval západ slunce, místo toho spatřili UFO. A není to poprvé!

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Drayton (USA) - Další UFO, nebo zdařilá videomontáž? Tuto otázku si klade velké množství lidí kvůli videu, které zaplavilo internet. To zachycuje neznámý objekt poblíž vojenské základny v americkém Ohiu, který po chvíli vznášení se na nebi splyne s mraky. Podobný objekt už se v dané oblasti objevil dříve.

Mladý pár ve středu večer vyrazil sledovat západ slunce, málokdo by čekal, že romantickou chvilku naruší zjevení neznámého objektu v mracích. Pohotový pár celou situaci zachytil na video. Ve videu se objevuje ostřejší jazyk, což mu dodává na autentičnosti.

"Co to sakra je?" diví se žena na videu a dodává: "Vypadá to, jako by se to pohybovalo s mraky. Je to šílené." Neznámý objekt se asi minutu vznáší v mracích a poté s nimi dokonale splyne.

Video zveřejnila známá skupina SecureTeam10, která se lovem UFO zabývá. Její vlastník Tyler Glockner popsal video jako neskutečně ohromující. "Tento objekt byl spatřen několika svědky, z nichž někteří neměli s párem nic společného," popisuje objevení neznámého objektu Glockner.

Podle něj se velice podobný objekt objevil přibližně před měsícem a může jít buď o UFO nebo nějaký zvláštní vojenský dron, o čemž Glockner ale pochybuje.

Video bylo natočeno ve středu 25. května a zachycuje oblast vojenské letecké základny Wright-Patterson přibližně 10 kilometrů od města Drayton v Ohiu. Na této základně bylo podle portálu USA Today v letech 1947 až 1969 zaznamenáno více než 12 618 výskytů zvláštních fenoménů, z nichž 701 bylo klasifikováno jako "neidentifikovatelné".

Podle dokumentů zveřejněných v rámci projektu Blue Book bylo od dalšího vyšetřování upuštěno, protože fenomény nepředstavovaly ohrožení bezpečnosti státu.

Témata:  UFO tajemství záhady

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.