Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo hlásí další sexuální útok, tentokrát na hudebním festivalu

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Darmstadt – Prozatím osmnáct žen nahlásilo sexuální útoky a obtěžování, ke kterému mělo dojít na hudebním festivalu, který se konal o víkendu v německém Darmstadtu.

Tři ženy útoky ohlásily přímo policii, která hlídkovala na hudebním festivalu Schlossgrabenfest v centru města. K napadení mělo podle serveru The Local dojít v sobotu.

S odvoláním na policejního mluvčího ženy vypověděly, že byly obtěžovány stejnou skupinou mužů, kteří podle nich měli „jihoasijský vzhled".

Policie pak přímo na festivalu zadržela tři podezřelé muže ve věku mezi 28 a 31 roky původem z Pakistánu. Všichni v Německu požádali o azyl.

V úterý se pak ozvalo dalších 15 žen, které byly také údajně obtěžovány a které popsaly útoky podobné těm, které měli na svědomí tři zadržení muži. I ony vypověděly, že útočníci pocházeli pravděpodobně z jižní Asie.

Zatčení byli obviněni ze sexuálního obtěžování, ale později byli z vazby propuštěni.

Tyto útoky opět vyvolaly vzpomínky na sexuální útoky, ke kterým došlo o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Tam bylo napadeno a okradeno několik stovek žen. Většina podezřelých pocházela ze severní Afriky.

Témata:  Německo sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy