Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úřady odložily vyšetřování výhrůžek novináři Kuciakovi

Vlajka SR
Vlajka SR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - Slovenská policie a prokuratura v obnoveném vyšetřování odmítly trestní oznámení na kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera pro podezření, že loni vyhrožoval novináři Jánu Kuciakovi, kterého spolu s přítelkyní letos v únoru zavraždil neznámý střelec. Napsal to portál Aktuality.sk, pro který Kuciak pracoval.

Kuciak ve svých článcích psal také o Kočnerovi, který mu v telefonickém rozhovoru podle portálu kromě jiného řekl, že se o Kuciaka a jeho rodinu bude zajímat a že zveřejní jejich případné přešlapy.

Loni Kuciak na sociální síti napsal, že na Kočnera za to podal trestní oznámení a že ani po 44 dnech nebyl případ přidělen konkrétnímu policistovi. Policie pak trestní oznámení odmítla, aniž předvolala Kočnera k výslechu.

Po vraždě Kuciaka a jeho snoubenky nařídila generální prokuratura opětovné prozkoumání případu. Policie a následně prokuratura nenašly důvod k zahájení trestního stíhání. Prokurátor v odůvodnění napsal, že vyjádření Kočnera vůči Kuciakovi lze hodnotit jako společensky nevhodné, ale nenaplnilo znaky trestního činu vyhrožování.

Slovenská policie na začátku vyšetřování vyslovila přesvědčení, že vražda souvisela s Kuciakovou prací novináře. Podle prokuratury okolnosti případu naznačují, že šlo o vraždu na objednávku.

Témata:  Slovensko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy