Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuciak se měl o víkendu ženit, na Slovensku budou shromáždění na památku novináře i jeho snoubenky

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Bratislava - Shromáždění na památku v únoru zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové, jakož i za svobodu médií v souvislosti s kritikou novinářů ohledně poměrů ve veřejnoprávním slovenském rozhlasu a televizi RTVS, se dnes odpoledne uskuteční v Bratislavě a v dalších zhruba dvou desítkách měst po celém Slovensku.

Akci, která se uskuteční v předvečer původně plánovaného sňatku Kuciaka a Kušnírové, svolala iniciativa Za slušné Slovensko, která v březnu zorganizovala mohutné protesty proti tehdejší vládě premiéra Roberta Fica.

Nejdéle sloužící slovenský premiér Fico v zájmu řešení politické krize po zmiňované dvojnásobné vraždě odstoupil, dosavadní tříčlenná koalice pak vytvořila novou vládu.

"Společně odmítněme ´normalizaci´ v RTVS. Připomeňme vládním politikům, že neplatí ´vyhraj volby a můžeš všechno´," uvedli organizátoři shromáždění. Ve slovenské metropoli bude demonstraci předcházet průvod, který odstartuje u budovy veřejnoprávního rozhlasu.

Témata:  Ján Kuciak Slovensko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.