Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ozbrojený Rus střílel po policistech, agenti jej zastřelili

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Moskva - Agenti ruské tajné služby FSB zabili muže, který v Nižním Novgorodu napadl policisty a pak se zabarikádoval v jednom bytě. V přestřelce byli zraněni tři strážci zákona. S odvoláním na komuniké FSB to dnes oznámila ruská média.

Incident se stal v pátek, když policejní hlídka požádala neznámého muže o předložení dokladů. Dotyčný místo toho vytáhl zbraň a pak se pokusil schovat do jednoho z bytů v okolí.

"Vzhledem k nebezpečnosti situace místo obklíčila speciální jednotka FSB a policie, místní obyvatelé byli evakuováni. Na výzvu ke složení zbraně zločinec odpověděl střelbou z automatické zbraně," uvedla FSB a dodala, že v přestřelce byl útočník zneškodněn, ale tři strážci zákona byli zraněni. Totožnost zločince se zjišťuje, uvedla agentura Interfax.

FSB v únoru oznámila, že v Nižním Novgorodu zlikvidovala příslušníka teroristické organizace Islámský stát (IS), který se podle ní chystal k atentátům během březnových prezidentských voleb; při zatýkání kladl odpor se zbraní v ruce, zásahové jednotce tak nezbylo, než jej zneškodnit.

Odhaduje se, že se k hnutí IS přidaly tisíce muslimů z bývalého Sovětského svazu, hlavně obyvatel Kavkazu a Střední Asie. Právě tím, že s těmito radikály je lépe bojovat v zahraničí než na ruské půdě, vysvětloval Kreml ruské tažení v Sýrii.

Témata:  Rusko policie Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy