Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po útoku na mešitu v JAR jeden mrtvý a dva vážně zranění

Jihoafrická republika
Jihoafrická republika
Foto: Pixabay

Durban (JAR) - Tři útočníci ozbrojeni noži a střelnými zbraněmi zaútočili dnes na věřící v mešitě jihoafrického města Verulam severně od Durbanu. Třem účastníkům poledních modliteb podřízli hrdlo, načež se dali na útěk. Jeden zraněný již zemřel, řekl agentuře Reuters mluvčí bezpečnostní služby Reaction Unit South Africa (RUSA), která byla na místě činu jako první.

"Jeden z těch tří právě zemřel během transportu do nemocnice. Zbylí dva jsou v kritickém stavu," řekl mluvčí Prem Balram. Zprvu se v jihoafrických médiích objevila informace, že zahynuli všichni tři napadaní. Podle serveru News24 je jednou z nich místní imám.

Motiv útoku není zatím jasný. Trojici pachatelů podle mluvčího Balrama místní obyvatelé identifikovali jako muže egyptské národnosti. Než z místa útoku ujeli, mešitu zapálili.

Za několik dní začíná ramadán, což je pro muslimy postní měsíc. Jihoafrická republika dosud nezažila útoky extremistů, jaké jsou časté v několika afrických zemích.

Témata:  Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy