Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Německu: Afghánec pobodal těhotnou ženu

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Darmstadt (Německo) - Těhotnou 38letou ženu dnes vážně pobodal útočník v západoněmecké obci Bischofsheim poblíž Darmstadtu. Policie jako podezřelého pachatele zadržela 23letého Afghánce, který je patrně příbuzným oběti. S odvoláním na policii o tom informovala agentura DPA.

Okolnosti činu se stále vyšetřují, uvedlo státní zastupitelství. Oběť i útočník žijí v Bischofsheimu. Muž ženu kolem poledne napadl a pak se dal na útěk. Když ho policie zadržela, našla u něj nůž. Zraněnou převezli do nemocnice.

Německo v posledních měsících zaznamenalo několik útoků nožem, které vzbudily značnou pozornost. Policie 13. dubna zastřelila ve městě Fulda 19letého Afghánce, který před pekařstvím pobodal několik lidí.

O den dříve ubodal na nástupišti v Hamburku třiatřicetiletý muž z Nigeru svou bývalou ženu a roční dcerku. V západoněmeckém městě Lünen zase 23. ledna ubodal patnáctiletý školák svého o rok mladšího spolužáka. Útočník se narodil v Německu, měl ale také kazašský pas.

Témata:  Německo útok

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy