Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská obec musela být evakuována, vybuchly armádní sklady

Odpálená ruská střela země-vzduch.
Odpálená ruská střela země-vzduch.
Foto: mil.ru

Moskva - Zhruba 2000 obyvatel obce Pugačovo v Udmurtsku na východě evropské části Ruska dnes muselo být evakuováno kvůli výbuchům munice v někdejších armádních skladech, kde vypukl požár. Oznámila to dnes ruská média. Před sedmi lety si požár ve stejném muničním skladě vynutil evakuaci asi 30.000 obyvatel udmurtských vesnic.

"Situace je pod kontrolou. Kvůli bezpečnosti se obyvatelé vojenského městečka evakuují. Doprava na přilehlé silnici a železnici byla zastavena," oznámil Alexandr Brečalov, který stojí v čele Udmurtska.

Starosta Pugačova Eduard Sultanov ještě před tím agentuře Interfax řekl, že munice vybuchuje asi půldruhého kilometru od obce. Evakuace tedy nebyla nutná, sami lidé se však rozhodli obec opustit.

Před sedmi lety si výbuchy dělostřelecké munice vyžádaly tři mrtvé a 100 zraněných. Kromě toho poškodily asi 3000 domů v 32 obcích.

Témata:  Rusko exploze Ruská armáda policie Rusko munice

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy