Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická dovolená: Dívka (13) se ztratila rodině, u pláže byla znásilněna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Madrid - Třináctiletá dívka se při dovolené na Tenerife v noci na úterý ztratila. Když mladou Irku našli, ležela v jedné z uliček poblíž pláže, odřená a znásilněná. Muž, který dívce ublížil, už na místě nebyl. Podle policie šlo zřejmě o turistu, který se po činu vrátil do své země.

Poblíž nákupního centra a pláže v turistickém letovisku Playa de Las Americas znásilnil neznámý muž 13letou Irku. Dívka se v noci na úterý odpojila od své rodiny a v tenerifských uličkách se ztratila. Našli ji až po druhé hodině ranní.

Násilníkem byl podle vyšetřovatelů běloch středního věku. "Z popisu, který dívka policistům dala, usuzujeme, že šlo o turistu. Máme proto obavy, že se ho nepodaří identifikovat a zadržet, než opustí ostrov," prohlásil zdroj blízký vyšetřování.

Když dívku její bratr našel, převezl ji do nemocnice, ihned poté nahlásila rodina znásilnění. Další podrobnosti ale policie nesdělila. "Mohu potvrdit, že tento případ vyšetřujeme, ale nemohu poskytnout bližší informace, protože na případ bylo uvaleno embargo," uvedl mluvčí.

Ve stejné oblasti utrpěl v březnu vážná zranění 22letý Brit, kterému někdo podřízl krk. Mladík přežil a pachatele, kterým byl také občan Spojeného království, se podařilo dopadnout, ještě než odletěl zpět do Bristolu.

Témata:  znásilnění dovolená Španělsko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy