Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Kubě nalezli druhou černou skříňku zříceného letadla

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Havana - Kubánští vyšetřovatelé objevili druhou černou skříňku letounu, který se minulý pátek krátce po startu zřítil v metropoli Havaně. Při neštěstí zahynulo 111 ze 113 lidí na palubě. Ve čtvrtek to uvedla kubánská státní televize. Příčiny nehody zatím nejsou známy. První černá skříňska se našla bezprostředně po nehodě.

Letoun Boeing 737-200, který z Havany mířil do východokubánského města Holguínu, si kubánské aerolinky pronajaly od mexické společnosti Aerolíneas Damojh. Ta už dříve čelila kritice kvůli nedostatečné údržbě a nedodržování bezpečnostních standardů.

Po neštěstí zůstávají s rozsáhlými popáleninami a dalšími zraněními v kritickém stavu dvě ženy, které pád letadla přežily.

Skříňka, která byla nyní objevena, zaznamenává technická data o průběhu letu. K jejímu nalezení napomohly výpovědi svědků a videozáznamy tragédie, uvedla agentura Reuters. Vyšetřovatelům pomohla také data získaná z první černé skřínky, která průběžně zaznamenává hlasy pilotů a další zvuky v kokpitu.

Témata:  Kuba letecké nehody

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy