Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalá tenisová hvězda má problém, řídil opilý

Tenis, ilustrační fotografie
Tenis, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bukurešť - Bývalá světová tenisová jednička Ilie Nastase s přibývajícím věkem nijak neztrácí talent na vyvolávání problémů a páchání výtržností. Dnes nad ránem ho v Bukurešti zadržela policie a obvinila z řízení v opilosti, informují rumunská média.

"Protože byl viditelně podnapilý, byl požádán, aby se podrobil dechové zkoušce. Zareagoval na to vzpurným chováním a urážením policistů," sdělila policie ve svém prohlášení. Policisté 71letého zadrženého následně převezli do ústavu soudního lékařství k provedení krevní zkoušky, kterou ale Nastase rovněž odmítl.

Po předvedení na úřad dopravní policie byl propuštěn, ale bylo proti němu zahájeno vyšetřování kvůli řízení vozidla v opilosti a rovněž kvůli odmítnutí krevního testu.

Začátkem února dostal nejlepší tenista světa z let 1973 a 1974 pokutu 20.000 dolarů (440.000 korun) a byl zbaven možnosti hrát jakoukoli úlohu v tenisových soutěžích Fed Cupu nebo Davisově poháru až do 23. dubna 2020. Loni totiž Nastase jako kapitán rumunského fedcupového týmu během zápasu s britským ženským týmem urazil novinářku, britskou hráčku Johannu Kontaovou a rovněž rozhodčího.

Kromě toho Nastase na předzápasové tiskové konferenci urazil rasistickými výroky tenistku Serenu Williamsovou.

Témata:  Rumunsko tenis alkohol

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy