Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v Lutychu: Útočník zabil tři lidi, z toho dva policisty

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Lutych - Ozbrojený muž dnes v centru belgického města Lutych zastřelil dva policisty a civilistu, další dva policisté jsou zraněni. Informoval o tom server belgické televize RTL s odvoláním na místní policii. Ta rovněž uvedla, že útočník byl zastřelen při zásahu speciální jednotky. Motiv činu není znám.

Belgická televize RTL na svých internetových stránkách napsala, že čin se stal kolem 10:30 SELČ. Ozbrojený muž podle ní vystřelil na dva policisty v centru města. Pak podle agentury Belga utekl a v blízké škole vzal jako rukojmí uklízečku.

Krátce po jedenácté hodině policie informovala, že útočník byl zneškodněn.

Belgické město Lutych, které má zhruba 200.000 obyvatel, zažilo podobný útok střelce v roce 2011. Tehdy útočník střílel a házel granáty na lidi na ulici, kde čtyři lidi zabil a stovku další zranil. Pak spáchal sebevraždu.

Témata:  Belgie střelba v Belgii

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy