Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo zasáhly bouře a přívalové povodně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Škody za miliony eur způsobily bouřky, které se v úterý přehnaly přes některé oblasti v Německu. Informují o tom dnes místní média. Přívalové lijáky způsobily například ve Wuppertalu a v Cáchách ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko či v Bad Gandersheimu v Dolním Sasku bleskové povodně.

V univerzitním kampusu ve Wuppertalu bouři nepřečkala střecha jedné z budov, která se propadla. Ve městě se zřítila také střecha jedné z čerpacích stanic, u které v té době parkovalo 14 aut. Policie uvedla, že jeden z řidičů byl lehce zraněn.

Dešťová voda rychle zaplavila ulice Wuppertalu i Cách, odkud natekla i do sklepů. Portál Focus.de zveřejnil video, na kterém proud vody srazil motorkáře. Podobně situace vypadala i v Bad Gandersheimu, kde vodní toky a rybníky nedokázaly přívaly deště pojmout, takže se voda vylila z břehů.

Německá meteorologická služba (DWD) uvedla, že na některých místech Wuppertalu napršelo 100 litrů na čtvereční metr. "Byl to extrém a je to hodnota, která běžně naprší za celý měsíc," citovala dnes agentura DPA mluvčího DWD. Wuppertalská radnice uvedla, že odstraňování škod na infrastruktuře potrvá několik dní.

V porúrském Oberhausenu zranil blesk ženu. Podle hasičů se pohybovala ve volném prostranství, blesk ji naštěstí nezasáhl přímo.

Bouřky potrápily i Hesensko s Bavorskem, kde poryvy větru vyvracely a lámaly stromy a dešťová voda zaplavila ulice.

Témata:  bouřky počasí Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy