Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kim Kardashianová navštívila Bílý dům, s Trumpem mluvila o milosti pro "drogovou babičku"

Kim Kardashian
Kim Kardashian
Foto: www.wikipedia.org

Washington - Celebrita amerických televizních reality show Kim Kardashianová ve středu navštívila Bílý dům, aby se u prezidenta Donalda Trumpa přimluvila za ženu odsouzenou na doživotí kvůli drogovým deliktům. Třiašedesátiletá Alice Marie Johnsonová už za mřížemi strávila přes dvacet let. Podmínečně z rozhodnutí soudu být propuštěna nesmí.

Setkání s Kardashianovou potvrdil sám Trump na twitteru. "Skvělá schůzka s Kardashianovou-Westovou, hovořili jsme o vězeňské reformě a o odsouzených," napsal šéf Bílého domu. Po schůze s prezidentem Kardashianová, manželka rapera Kanye Westa, novinářům řekla, že jednání "vypadalo dobře". Advokát Johnsonové prohlásil, že je teď na Trumpovi, zda udělením milosti "Johnsonové zachrání život".

S jejím příběhem se Kardashianová seznámila na twitteru. Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. Odvolání i žádosti o zmírnění trestu byly neúspěšné. Bývalý prezident Barack Obama žádost o milost zamítl.

O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. Žena se za své činy omluvila a vyjádřila lítost. Zda Trump žádosti Kardashianové vyhoví, není známo. Mnozí o tom ale pochybují, protože prezident se už během volební kampaně přimlouval za co nejpřísnější tresty pro drogové dealery.

Témata:  Donald Trump Kim Kardashian USA

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 15:01

Izrael předložil Hamásu "mimořádně velkorysou" nabídku dohody o příměří

Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes při návštěvě v Rijádu sdělil, že Palestinské hnutí Hamás dostalo nabídku dohody o příměří v Pásmu Gazy výměnou za propuštění izraelských rukojmích, která je z Izraelské strany mimořádně velkorysá. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy