Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sleduje nás UFO? Pentagon vydal znepokojivou zprávu

UFO
UFO
Foto: Pixabay

Las Vegas - V listopadu roku 2004 se u pobřeží Kalifornie odehrálo něco, co dodnes nikdo nedokázal přesvědčivě vysvětlit. Nejlépe by se dal incident popsat jako setkání s mimozemskou inteligencí. Ačkoliv už o této události informovala média v prosinci loňského roku, nyní se objevily nové znepokojivé informace.

Není tajemstvím, že americké Ministerstvo obrany mělo oddělení pro vyšetřování UFO. Oddělení vyšetřovalo "vznášející se objekty" nebo takové, které se pohybovaly vysokou rychlostí. 

Program nebyl podle médií klasifikován, ale o jeho existenci věděl jen velmi omezený počet lidí. Rovněž bylo řečeno, že počátky financování se zdařily díky nadšení bývalého demokratického senátora Harryho Reida, který obdivoval vesmír a vše s ním spojené.

Jednou z věcí, kterou toto oddělení vyšetřovalo, byly záběry Ministerstva obrany z roku 2004, kdy americké stíhací letouny sledovaly neidentifikovaný létající objekt, který se vznášel nad Tichým oceánem. Objekt byl detekován náhle výšce zhruba 24 kilometrů a byl sledováno křižníkem USS Princeton po dobu dvou týdnů.

Velitel David Fravor pro New York Times řekl, že předmět byl asi 12 metrů dlouhý, neměl žádné zaoblení, křídla ani rotory a byl rychlejší než americké stíhačky F-18. "Nemám tušení, co jsem viděl. Ať to bylo cokoli, zrychlovalo to takovým způsobem, se kterým jsem se nesetkal," řekl velitel a dodal, že si v tu chvíli připadal podivně.

Zpravodajská stanice Las Vegas KLAS ale nyní odhaluje nové detaily o setkání s neznámým objektem. Zveřejnila totiž zprávu, která odhaluje další podrobnosti o tom, jak bylo UFO opakovaně pozorováno během tréninkových cvičení během šesti dní mimo pobřeží jižní Kalifornie a Mexika.

Poprvé tak byl objekt spatřen posádkou USS Princeton 10. listopadu, a zpráva se na událost odkazuje jako na pozorování anomálního leteckého vozidla (AAV - Anomalous Aerial Vehicle).

Objekte se údajně pohyboval takovou rychlostí, že připomínal spíše balistickou raketu, a znovu se objevil 14. listopadu, kdy jej spatřilo několik pilotů F/A-18 Hornet vracejících se k lodi USS Nimitz.

Nebyli sice schopni pořádně zachytit samotný stroj, spatřili ale kruhovou anomálii ve vodě o průměru 50 až 100 metrů. Podle zprávy je možné, že objekt může být neviditelný, nebo se jen stát neviditelným pro lidské oko. 

Stejně tak se zřejmě dokáže stát neviditelným pro radary a piloti, kteří se s objektem setkali, tvrdí, že tato technologie vypadá neuvěřitelně pokročile. Údajně je daleko před tím, co dokáží vymyslet lidé.

"Nikdy jsem nic takového neviděl. Jedna minuta, a bylo to pryč. Ta věc nás pozorovala, když jsem se k ní pokusil dostat, prostě zrychlila a najednou zmizela," popsal znepokojivé setkání pilot David Fravor.

Pentagon zprávu uzavřel tvrzením, že ať už šlo o jakýkoliv objekt, je neznámý nejen Spojeným státům, ale i všem ostatním národům.

Témata:  UFO USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy