Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se rozepsal na twitteru: Bylo pověření Muellera ruskou kauzou neústavní?

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes opět zaútočil na Roberta Muellera. Jeho jmenování zvláštním vyšetřovatelem FBI pro objasnění role Ruska v prezidentských volbách v USA prý bylo neústavní.

Muellera pověřil vyšetřováním náměstek ministra spravedlnosti Rod Rosenstein. Šéf resortu Jeff Sessions, který je z titulu funkce i nejvyšším žalobcem, se totiž kvůli možnému střetu zájmů dohledu nad kauzou zřekl.

Trump ve svém tweetu označil jmenování zvláštního vyšetřovatele za naprosto neústavní. "Nehledě na to jsme na pravidla hry přistoupili, protože jsem na rozdíl od demokratů neudělal nic špatného!" dodal americký prezident. 

Šéf Bílého domu také připomněl, že jako hlava Spojených států má právo si sám sobě udělit milost. "Ale proč bych to dělal, když jsem nic špatného neprovedl?" dodal.

Fakt, že prezident má pravomoc Muellerovo vyšetřování zastavit, zmínil Trump v minulosti již několikrát. O víkendu o této výsadě hovořil na stanici ABC News i právní poradce prezidenta Rudy Giuliani. Uvedl k tomu, že to ale prezident neudělá.

Témata:  Donald Trump prezident USA USA Robert Mueller

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy