Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump dal milost ženě odsouzené na doživotí za drogy. Přimlouvala se za ni Kardashianová

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Americký prezident Donald Trump omilostnil třiašedesátiletou Alici Marii Johnsonovou, která byla kvůli drogovým deliktům odsouzena na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Za propuštění ženy, která za mřížemi strávila už přes 20 let, se u Trumpa v květnu osobně přimluvila celebrita amerických televizních reality show Kim Kardashianová.

"Paní Johnsonová přijala odpovědnost za své chování a v uplynulých dvou desetiletích se ve vězení chovala vzorně. I přes doživotní trest Alice tvrdě pracovala, aby se očistila a aby pomáhala ostatní vězňům," uvedl v prohlášení Bílý dům. Očekává se, že Johnsonová v brzké době vyjde na svobodu, uvedla televize CNN.

Kardashianová na twitteru Trumpovo rozhodnutí označila za vůbec nejlepší zprávu. Prezidentovi za omilostnění Johnsonové poděkovala.

Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. Odvolání i žádosti o zmírnění trestu byly neúspěšné. Bývalý prezident Barack Obama žádost o milost zamítl. O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. Žena se za své činy omluvila a vyjádřila lítost.

Témata:  Donald Trump USA milost prezidenta

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy