reklama

Nenegale Diallová (51) policii vypověděla, že uslyšela v pondělí večer zaklepání na dveře, myslela si, že je to její syn. Když je otevřela, vtlačil se dovnitř neznámý muž, který ji několikrát udeřil a snažil se jí strhnout šaty. Na pomoc jí okamžitě vyrazila její sestra, která v tu dobu byla zrovna v bytě. Souboj trval nějakou dobu, pak se ale podařilo Diallové vytrhnout a zavolat o pomoc svému muži.

Taxikář Mamadou Diallo (61) stál v tu dobu zrovna před domem. Když mu zavolala jeho rozrušená žena, že je u nich v domě muž a že se ji pokouší znásilnit. Urychleně se vydal nahoru, aby jí pomohl.

Když se dostal do šestého patra, narazil v chodbě u výtahu na polonahého muže, který se pokoušel z místa urychleně utéct. Diallo začal s mužem zápasit a několikrát ho udeřil železnou tyčí, kterou se ozbrojil.

Po několika úderech zůstal muž, kterého policie identifikovala jako Earla Nashe, ležet na chodbě v bezvědomí. Nash byl poté s několika frakturami na hlavě a na těle převezen do nemocnice, kde následně zemřel. "Nechtěl jsem ho zabít, bránil jsem svou ženu," vypověděl Diallo po útoku pro New York Post.

Diallova žena během útoku utrpěla lehčí zranění, jako jsou modřiny a oděrky na hlavě a na těle. Portálu DNAinfo po útoku sdělila: "Budu v pořádku, jen mě bolí hlava."

Diallo se dostane před soud 27. června, až ten rozhodne, jestli se jednalo o sebeobranu nebo šlo o zabití. Proti Diallovi hraje fakt, že má již trestní záznam.

Zabitý Earl Nash má bohatou trestní minulost, zatčen byl za loupež, napadení, žhářství, ale také obtěžování, podle portálu CNN byl zatčen celkem 19x. Svědci z domu uvedli, že Nash před útokem klepal i na ostatní dveře a žádal o vodu, takže s největší pravděpodobností oběť před útokem neznal.

Soud teď stojí před složitým případem, veřejnost oslavuje Dialla jako hrdinu, na druhou stranu newyorkská policie má v rukou mrtvé tělo a musí podle toho jednat. "Nejsem hrdina. Když někdo ohrozí moji rodinu, bráním jí i sebe, tak to je," zveřejnil New York Post výpověď Dialla.